Valja napomenuti da su uz prof. dr.Kregara, gosti HSPD-a bili, i prof.dr. Zvonko Maković (Filozofski fakultet u Zagrebu), te dr. Srečko Sladoljev (ČOVJEK koji je raskrinkao teški lopovluk u Hrvatskom imunološkom zavodu, ali i upozorio na moguće loše posljedice cijepljenja protiv „svinjske” gripe. Platio je to „visokom cijenom”. Nažalost, još i danas je suspendiran sa svog radnog mjesta).

O potrebi povezivanja svih onih opcija koje ne misle kao HDZ ili SDP, mislim da svakom iole politički pismenom čovjeku, nije potrebno posebno elaborirati, jer držim da se naša zemlja nalazi na prekretnici. Kako gospodarskoj, tako i političkoj. Ovo nije tek floskula. Ako se na ovim izborima ne ujedine političke opcije koje su spremne iza sebe ostaviti sve „priče iz davnina” (ratove, čemer, bijedu i LJUDSKU GLUPOST), Hrvatska će se i dalje iscrpljivati u „vrzinom kolu moruzgve i raka samca” (HDZ-SDP).

Ako neće biti „ravnoteže među zvijezdama”, takvoga mi neba ni ne treba……

Put HSPD-a u Kašinu (prigradsko naselje Zagreba), bio je upravo na tragu povezivanja svih onih političkih opcija ( Stranaka i pojedinaca), koje žele iskorak Hrvatske u bolje i pravednije. Želju za povezivanjem, ali i boljom i pravednijom Hrvatskom, iskazao je i dr. Ivaniš (PGS), dr.Srečko Sladoljev, mr. Jasna Plevnik (HGK), Krešo Končevski, naravno i profesori Kregar i Maković, te mnogi drugi. Osobito mi je zadovoljstvo bilo da kao predsjednik HSPD-a, mogu pozdraviti skup u Kašini, u ime don Ivana Grubišića (Savez za građansku i etičku Hrvatsku). Tu se otprilike i krije stvarni odgovor na pitanje : „Hoće li se, i sa kime na predstojeće parlamentarne izbore?”

Kao i uvijek do sada, odluku o izlasku na izbore donijeti će Glavni odbor HSPD-a, imajući na umu da bi samostalni izlazak na državne izbore bio na korist HDZ-a ili SDP-a (D’Hondt). Isto ovo vrijedi i za dr. Ivaniša (PGS), koji ima više od 60 vijećnika i dva gradonačelnika.

Dakle, u koliko uz prof. Kregara bude i moralna vertikala u Hrvata, don Ivan Grubišić, ( nije tajna da se vode i razgovori s prof.Lj. Jurčićem), zalagati ću se da članovi HSPD-a, idu u tu „utakmicu”. Vjerujem da će i članovi Glavnog odbora HSPD-a, podržati ovakvu ideju.

No, ne samo oni.

Virovitica.net

09.05.2011

Komentari

Nema komentiranja ovog članka

09. 05. 2011. godine